phoenix
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
phoenix | Inregistrare | Login

POZE PHOENIX

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Roxxy22 din Cluj
Femeie
25 ani
Cluj
cauta Barbat
25 - 48 ani
phoenix / Istorie / Ion - cel mai vechi european !!! Moderat de Beauceant
Autor
Mesaj Pagini: 1
proapis13
Full member

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 159
Se pare ca avem cea mai veche dovada de locuire din Europa

pus acum 9 ani
   
mateimatei
Member

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 50
Avem. Materialul propus de tine se refera la cea mai veche fosila de om modern, dar datarile sunt discutabile. Dupa o discutie, mai mult sau mai putin principiala cu un prieten specializat pe datarea cu carbon radioactiv, am aflat ca dincolo de limita de 20.000 de ani analiza este usor influentabila de catre examinator (dincolo de pisica). Rezultatele pentru Ion se situeaza undeva intre 35 si 90.000 de ani, cel putin acestea sunt cifrele vehiculate.
Urme de locuire avem si mai vechi de 1.500.000 de ani. Pentru cercetare


pus acum 9 ani
   
proapis13
Full member

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 159
Ar mai fi si craniul cu mandibula descoperit la Bugiulesti-Tatoiu....se ridica parul maciuca numai cand auzi dar sa fi fost de fata la datare cand a dat cifrele peste cap..NU se vrea recunoasterea si promovarea pe plan international deoarece s-ar dovedi un lucru stiut de catre expertii antropologi ; pe teritoriul actual al romaniei a aparut si s-a dezvoltat unul dintre primele hominide,a nu se confunda cu homo sapiens !!!

Modificat de proapis13 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
Adar
Full member

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 121
Eu nu te inteleg...
Ca hominidul e o chestie diferita de homo sapiens, pricep, dar cata vreme omul modern este mai "batran" cu  peste suta de mii de ani decat Ion de la Anina si s-a nascut - ca sa zic asa - undeva prin centrul Africii, de ce s-ar evita aceasta recunoastere? Cine si ce ar avea de castigat sau de pierdut din daravela asta?


_______________________________________


pus acum 9 ani
   
proapis13
Full member

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 159
Am luat la intamplare unul dintre multele articole scrise pe tema asta
Poporul ales NU doarme...doar isi pastreaza...intaietatea pe Pamant...
Homo olteniensis - Wikipedia

“La Bugiulesti-Tetoiu au existat primii hominizi” Descoperirile de la Bugiuleşti, a căror vechime de cca 1,8 – 2.000.000 ani au fost atestate internaţional la Congresul de la Bratislava (1975). Autorităţile au uitat acest lucru, doar o pancartă parţial distrusă de intemperiile vremii mai aminteşte de acest lucru În nivelurile străvechi de locuire, din punctele menţionate la Bugiuleşti, s-au descop…erit unelte din oase de animale şi coarne de cervidee, precum şi o serie de pietre anume selectate de către fiinţe raţionale, spre a fi întrebuinţate ca unelte. Dintre toate, cele mai importante ştiinţific s-au dovedit a fi vestigiile materiale provenite din punctul denumit de către localnici “Valea lui Grăunceanu”. În acel loc, pe o suprafaţă restrânsă de numai circa 80 metri pătraţi, s-au “recoltat”, într-un impresionant număr, (câteva sute) de oase lungi (ale unor animale mari), toate rupte la ambele extremităţi pentru a se extrage măduva din interiorul acestora. Aproape tot pe atât de numeroase erau diferite cranii de animale, prezentând perforaţii prin care s-au scos din cutia osteologica creierii în vederea consumării lor ca hrană.
Fapt deosebit de important, în punctul denumit “Valea lui Grăunceanu”, pe lângă oasele sparte cu scopul deliberat al extragerii măduvei, erau prezente o serie de oase lungi (femure) provenite de la picioarele animalelor ce fuseseră transformate în unelte prin spargerea lor dirijată, aplicându-se lovituri cu pietre ascuţite şi tăind oblic osul pe la mijlocul lungimii. Totodată, în lotul pietrelor locale folosite la spargerea oaselor s-au identificat şapte bolovani dintr-o rocă aparte, mai dură, necesari în procesul de rupere a capetelor oaselor aduse de pe Dealurile Slătioarei.
Mărturii arheologice reprezintă confirmarea prezenţei omului în Europa
Dar, semnificaţia ştiinţifică a descoperirii arheologice de la Bugiuleşti a sporit considerabil prin identificarea câtorva fragmente de oase aparţinând unuia dintre indivizii făuritorilor uneltelor din femure animaliere. Au fost găsite trei fragmente de oase provenite de la un hominid: o diafiză (diaphisis = partea de mijloc) de tibia (fluierul piciorului), precum şi două diafize de femur (osul lung al piciorului).
Cele trei mărturii osteologice reprezintă aşadar cea dintâi confirmare a prezenţei hominizilor, nu numai pe teritoriul patriei noastre, ci şi pe cuprinsul continentului european, descoperire ce marchează o nouă etapă în cercetarea genezei fiinţei umane, aceea a apariţiei fiinţelor raţionale creatoare de unelte şi în cadrul emisferei nordice (Boreale) a pământului. După minuţioase studieri comparate a urmelor osteologice de hominizi provenite de la Bugiuleşti, antropologii români şi străini au confirmat ca fiind o realitate incontestabilă existentă şi pe cuprinsul Europei a hominizilor. Din studiul fragmentelor de oase ale hominidului se deduce că exemplarul de la Bugiuleşti era un individ apreciabil de înalt (circa 1,70 m) ce îşi procura hrana îndeosebi prin vânarea animalelor din ţinut (fauna zonală. Modul original de obţinere a animalelor pentru hrană, prin hăituire spre terenul instabil de la ţărmul apei, dovedeşte un mod avansat de gândire a indivizilor aparţinători grupului australanthropilor olteniensi de la Valea lui Grăunceanu. Acestă remarcabilă descoperire a hominidului de la Bugiuleşti, deocamdată singura apariţie paleo-umană de pe cuprinsul Europei, se înscrie pe plan ştiinţific mondial ca un fapt de excepţie, făcând ca istoria apariţiei omului pe continentul nostru să fie corelată neapărat cu descoperirile din ţara noastră.
Descoperirile de la Bugiuleşti, a căror vechime de cca 1,8 – 2.000.000 ani au fost atestate internaţional la Congresul de la Bratislava (1975).


pus acum 9 ani
   
Adar
Full member

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 121

proapis13 a scris:


Homo olteniensis - Wikipedia

Vorba aluia: ce avem noi aici?
O maimuta.
...cu nimic diferita de un cimpanzeu, o specie disparuta, inrudita cu omul in aceeasi masura in care urangutanii ne sunt "veri"...
Ambele primate pe care le-am amintit folosesc unelte, cimpanzeii si gorilele vaneaza, insa de aici si pana la a le considera stramosii oltenilor de azi e cale lunga.
Personal prefer sa-mi identific radacinile printre pecenegi in detrimentul astora.


_______________________________________


pus acum 9 ani
   
proapis13
Full member

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 159
Adevarul este ca ruptura s-a produs in urma cu 40 000 de ani cand brusc la toate hominidele,sa nu scriu Homo,cutia craniana a ramas aceeasi si numai la Homo sapiens aproape s-a dublat...se pune asta pe seama trecerii de la hrana vegetala la cea pe baza de carne...
Problema este ca si hominidele dinainte de acesta consumau carne,dovada oasele diferitelor animale gasite in apropiere de zonele de locuire
Voiam ca discutiile sa faca referire la descoperirile arheologice facute pe pamant romanesc
Pentru a-ti descoperi originile pecenege,parerea mea este ca ar trebui sa apelezi la un test paleogenetic
am inteles ca in SUA aceste teste sunt gratuite...in Romania nu stiu unde si daca se fac...sunt interesat...


pus acum 9 ani
   
modi
Administrator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 128

proapis13 a scris:

Adevarul este ca ruptura s-a produs in urma cu 40 000 de ani cand brusc la toate hominidele,sa nu scriu Homo,cutia craniana a ramas aceeasi si numai la Homo sapiens aproape s-a dublat...se pune asta pe seama trecerii de la hrana vegetala la cea pe baza de carne...


Personal gasesc aceasta explicatie "stiintifica" ca fiind total obtuza, si venita din lipsa alteia.
Sunt aproape convins ca Homo sapiens este "fabricat", este artificial. O rasa nou creata cu putin ajutor "dumnezeiesc", "dupa chipul si asemenarea acestuia". Atentie la formulare, nu IDENTIC, ci doar ASEMANATOR.
Cat de dificil sa fie sa intelegi din asta ca acel creator s-a "jucat" putin cu ADN-urile, le-a "mixat" cumva si-a ajuns la H.S.?

Dar asta face subiectul unei alte discutii, in alt topic, in sectiunea potrivita, si cu implicarea pe care o presupune un asemenea subiect.


_______________________________________
Semper fi ....

pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la