phoenix
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
phoenix | Inregistrare | Login

POZE PHOENIX

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
the_clasik_ely la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Hunedoara
cauta Barbat
24 - 80 ani
phoenix / Calatorii, destinatii de vacanta / Brecon Beacons National Park Moderat de Beauceant
Autor
Mesaj Pagini: 1
neutral
Jr. member

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 7
Aflat in partea sudica a Tarii Galilor, intr-o arie montana veche, formata in Devonian si Carbonifer, constituit preponderant din gresii (majoritatea cu nuante roscate, date de un climat mediteraneean cu doua anotimpuri in perioada formarii) si calcare, a fost puternic modelat ideosebi de glaciatiunile cuaternare.
Ofera un cadru natural predominat de forme de relief glaciar (vai glaciare, lacuri glaciare, circuri, morene etc), in zonele calcaroase pesterile abunda, iar cascadele sunt intalnite la tot pasul. Caii salbatici pot fi vazuti in libertate.
Pentru cei interesati de arheologie, sunt o serie de situri deschise, aria fiind una de straveche locuire, cu urme ce atesta din epoca bronzului. Privirea poate fi incantata de numeroasele castele si de salbele de lacuri de acumulare. Parcul este strabatut de o cale ferata turistica ce porneste din Merthyr Tydfil.
Personal, l-am vizitat acum trei saptamani, dar intentionez sa merg in vara cam doua spatamani sa il explorez mai in detaliu.
La final pun niste poze, poate conving pe cineva sa hoinareasca pe acolo.
Pt Niphilim: se pescuiesc pastravi pe raurile din parc

Brecon_Beacons_National_Park



brecon beacons national park aflat partea sudica tarii galilor, intr-o arie montana veche, formata

57.6KB


pus acum 9 ani
   
RAISA
Full member

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 130
Aproape necunoscută, situată undeva la poarta Ţării Almajului, pe cheile Minişului, Cascada Bigăr îşi câştigă recunoaşterea la nivel mondial datorită jurnaliştilor americani de la The World Geography. Aceştia au realizat un top al celor mai neobişnuite opt cascade din lume, iar în fruntea clasamentului se află Cascada Bigăr – minunăţia ascunsă din Munţii Aninei.

Cascada Bigăr şi izvorul râului ce-i poartă numele, din judeţul Caraş-Severin, este o rezervaţie naturală din „Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa”, în Munţii Semenic, o cunoscută zonă în care predomină formaţiunile carstice: peşteri, chei, cascade şi avene. Aici, pe lângă impunătoarele chei săpate în stâncă de râul Nera (Cheile Nerei), cele mai lungi din ţară, turiştii răzleţi pot descoperi una dintre minunile geologice ale acestei planete, creată din eterna luptă a pământului cu apa.
Din subteranul Munţilor Aninei, izvorăşte un puternic curs de apă, râul Bigăr ce după doar 200 de metri de călătorie tumultoasă se revarsă de pe pragul unei stânci calcaroase, în Râul Miniş. Căderea de apă fascinează prin parcursul vertical ce se lansează de pe culmea tufului calcaros (rocă de sedimentare formată prin depozitarea de cenuşă şi reziduuri în urma erupţiilor vulcanice) acoperit de muşchiul verde, în nenumărate firişoare de apă, ce necontenit, fără de odihnă, se izbesc de apele Râului Miniş, asemenea unei perdele curgătoare.

Neobişnuită, Cascada Bigăr atrage prin ciudăţenie, pare de-a dreptul o anomalie dăruită de ceea ce la origini a fost lavă vulcanică, modificată şi transformată de mişcările Terrei de-a lungul erelor geologice până le produsul final, a cărui unicitate este recunoscută peste hotare.

Turiştii care se încumetă să străbată DN 57 B ce leagă localităţile Anina şi Poneasca de Valea Minişului, rămân surprinşi de cheile săpate în stâncă de Râul Miniş. Îndrăzneţi apoi, continuând să străbată calea bătătorita, vor trece de Cantonul Silvic şi de ceea ce a fost pe vremea Imperiului Austro-Ungar, un punct de control militar. Odată ieşiţi dintre chei, călătorul regăseşte urmele lacului de agrement de la Poneasca, ce a dispărut deodată cu inundaţia din 1910.
Urcând apoi spre barajul de la Poneasca şi continuând pe cărarea ce înaintează spre chei, se ajunge la popasul turistic „Paralela 45” (abandonat după 1993 în urma legii care interzice desfăşurarea activităţilor economice în rezervaţiile naturale). Aici, la jumătatea distanţei liniei imaginare ce uneşte Polul Nord de Ecuator, drumul se sfârşeşte în dreptul Cascadei Bigăr, cucerind călătorul neobosit prin miraculoasa cădere de apă aflată exact pe paralela 45 din emisfera nordică.
Cascada Bigăr, devenită cunoscută mai întâi străinilor, merită să devină un popas şi obiectiv turistic autohton de care trebuie să ne mândrim, în ciuda lipsei de promovare.

brecon beacons national park aproape undeva poarta almajului, cheile cascada bigăr îşi

27.5KB


_______________________________________
„Secretul de a-i plictisi pe alții este de a spune totul.”

pus acum 8 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la