phoenix
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
phoenix | Inregistrare | Login

POZE PHOENIX

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Alexandraa.
Femeie
23 ani
Braila
cauta Barbat
26 - 80 ani
phoenix / Stiinta / Descoperiri si inventii romanesti. Moderat de Beauceant
Autor
Mesaj Pagini: 1
proapis13
Full member

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 159
România, tărâmul „aurului negru“: Prima rafinărie din lume;
Prima sondă petrolieră; Prima ţară din lume care a exportat benzină


pus acum 9 ani
   
proapis13
Full member

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 159
Peleș din Sinaia, primul castel electrificat din Europa !!!!

pus acum 9 ani
   
ionucmora
Full member

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 200
Tehnologia care iti “citeste” sentimentele si muzica preferata, creata de niste clujeni



Claudiu Cretu, Calin Mihalceanu, Alex Marinescu, David Lapsanschi si Miklos Albert sunt clujenii de la Evozone care au reusit sa puna la punct un device care iti poate crea pe loc un playlist adaptat starii in care te afli. Proiectul a fost premiat la  Intel RealSense App Challenge, competitie mondiala in domeniul computingului perceptual, desfasurata recent.

Tara noastra a avut doua proiecte premiate in concurs, alese din peste 7.000 de idei participante la concurs. Pe langa cel al clujenilor, numit MoodFlux, a mai fost remarcat si "Drill Sergeant Simulator", aplicatie prin care utilizatorul are posibilitatea sa antreneze soldatii virtuali din subordine prin interactiune naturala, potrivit hotnews.ro, realizat de o echipa de tineri din Bucuresti si Timisoara. Cele doua echipe au obtinut locul doi si premii in valoare de 10.000 de dolari fiecare.

Intel RealSense App Challenge a pus in concurs premii totale in valoare de un milion de dolari. Concursul a fost structurat pe cinci categorii: Gaming & play; Aplicatii de tip edutainment; Interactiune naturala; Colaborare/creatie; Open innovation. Cu ajutorul camerei 3D Intel RealSense, participantii la InterRealSens App Challenge au dezvoltat aplicatii pentru recunoastere faciala, urmarirea mainii si a degetului, recunoastere verbala, realitate augmentata.

Membrii echipei Evozon MoodFlux sunt din Cluj si lucreaza ca ingineri software, patru dintre ei avand background de programator si unul de designer grafic.

Navigarea prin interfata, controlul si gestionarea pieselor din colectie, se pot realiza foarte usor folosind gesturi simple, in aer, fara mouse sau tastatura. Cu ajutorul camerei 3D Intel RealSense, MoodFlux interpreteaza daca starea de spirit a utilizatorului e pozitiva sau nu, in timp ce asculta muzica, si genereaza secventa de melodii in functie de datele colectate. Astfel, daca MoodFlux "simte" ca piesa cantata nu e pe gustul tau sau esti trist, o va schimba cu ceva mai corespunzator care sa te binedispuna.

Echipa de la Cluj a lucrat la acest proiect timp de aproximativ o luna.

“Noi lucram cu device-uri noi tot timpul si vrem sa vedem ce este pe piata in orice moment. Concursul de la Intel a fost doar un motiv ca sa ne apucam mai repede sa lucram cu Intel Real Sence”, a spus Claudiu Cretu, liderul echipei.

Despre detaliile care i-au determinat pe cei din juriu sa aleaga proiectul de la Cluj din cele peste 7.000 de proiecte participante a fost “arta detaliata si modul nou de interactiune cu muzica”.

“Cel putin asta a fost intentia noastra. Ne-am propus sa continuam dezvoltarea aplicatiei, dar nu am ales inca o directie. Sunt destul de multe optiuni. O sa urmarim in continuare si alte concursuri de la Intel, sa vedem ce alte aparate, device-uri mai scot, o sa urmarim ce imbunatatiri aduc la Intel RealSense si o sa aducem alte functionalitati, de genul integrare cu sistemele de furnizat muzica. Pana la urma, aplicatia e un player, un nou mod de a interactiona cu muzica, dar fara muzica nu avem un continut. Acesta va veni din sistemele care furnizeaza muzica. Nu avem nici un timeline sa punem in practica proiectul, dar la modul in care exista acum poate fi folosit de oricine. Pe masura ce vor fi disponibile, noile functionalitati vor fi adaugate”, a mai precizat Cretu.

Practic, dispozitivul permite alcatuirea unui playlist, o selectie de piese preferate fara a se mai introduce nici un fel de date. MoodFlux face asta doar urmarind starea pe care o are o persoana in momentul in care asculta muzica.

“InterRealSense poate detecta starea in care se afla o persoana, daca este trista sau fericita. Vom asocia aceste detalii cu piesa cantata si vom crea un playlist asa incat sa putem schimba starea unei persoane in momentul in care asculta muzica”, a detaliat acesta.

Device-ul e mult mai avansat decat ar fi putut cineva sa anticipeze in urma cu 10-15 ani, chiar si cand e vorba de creatorii sai.

“Acum 10-15 ani nu aveam nici telefoane mobile smart, nu exista nici o optiune non-touch de interactiune cu calculatorul. Tehnologia a avansat foarte repede si tocmai de asta noi vrem sa lucram cu toate, sa vedem incotro merge tehnologia pentru a o putea folosi intr-un mod cat mai util”, a mai spus Claudiu Cretu.


Modificat de ionucmora (acum 9 ani)


_______________________________________
Sunt fără vârstă, sunt etern, trăiesc dincolo de timp şi spaţiu, am fost creat înainte ca galaxiile să existe.”

pus acum 9 ani
   
ionucmora
Full member

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 200
Un sfert dintre viitorii studenţi admişi la secţia de informatică la Oxford sunt din România, relatează Digi 24. Din toamnă, şase din cele 23 de locuri de la secţia de computer-science vor fi ocupate de elevi români, care au reuşit să bată concurenţa de 10 pe un loc de la prestigioasa secţie. Performanţele elevilor olimpici din România i-au impresionat atât de tare pe englezi, încât i-au declarat admişi înainte de a da bacalaureatul.


Într-un reportaj difuzat de Digi24, olimpicii români admişi la Universitatea Oxford au povestit ce înseamnă pentru ei informatica şi cât timp se pregătesc. Ioana Vasile are 19 ani şi a absolvit Colegiul Naţional Carol I din Craiova cu 10 pe linie. Nici media tuturor celor patru ani de liceu nu este departe: 9,99. Ioana este olimpică naţională la matematică şi informatică şi a decis de câţiva ani că vrea să studieze la Oxford. Aşa că a parcurs toţi paşii necesari şi a fost admisă după un ultim interviu cu profesorii de acolo.

„Asta fac de mică, am început pe la 10 ani şi mi-a plăcut foarte mult. Până la urmă e un domeniu în care pot foarte uşor să îmbin creativitatea cu matematică, cu partea tehnică”, a spus Ioana Vasile, absolvent Colegiul Carol I din Craiova.

"Ca orice părinte, sunt mândră de realizările ei, că tot efortul ei a fost recunoscut de o universitate de prestigiu”, a declarat Maria Vasile, mama elevei, citată de Digi24.  Pentru fiecare an universitar va primi o bursă de 4.500 de lire pentru a-şi achita cazarea şi masă. Tânăra mai trebuie doar să obţină o medie peste 9 la examenul de bacalaureat.

Gabriel a absolvit Colegiul Naţional Andrei Şaguna din Braşov şi a reuşit şi el să fie admis la Oxford. „Este o pasiune pentru mine, am început să lucrez la informatică din plăcere încă din clasa a V-a, pasiunea mea pentru calculatoare a venit încă de când eram mai mic, încercând să îmi fac loc în calculator mi-am şters nişte fişiere şi nu mai mergea deloc şi în loc să mă sperii am vrut să descopăr cum funcţionează”, spune Gabriel Ineluş.

„În cazul lui Gabriel dar şi a altor colegi de-ai lui deja admişi la Oxford, pasiunea s-a concretizat în aprofundarea informaticii, pentru asta am ţinut cercuri, cercuri organizate în afara orelor de curs, de obicei sâmbăta, în care am făcut o pregătire mai amănunţită”, a spus Doru Modrişan, profesor de informatică la Colegiul Andrei Şaguna.

Şi Ciprian Ştirbu din Bacău a fost admis la Oxford. „Oxford este cea mai bună facultate din Europa pe computer-science şi pe locul trei în lume. Iniţial am crezut că nu o să intru acolo pentru că mă gândeam că e ceva foarte elitist şi nu o să mă ridic la standardele lor, în final am reuşit şi sunt bucuros de asta”, a declarat Ciprian Ştirbu, Colegiul Naţional Gheorge Vrânceanu.

„Mă mândresc cu el aşa cum m-am mândrit cu generaţii întregi de copii care au făcut carieră, atât în ţară, cât mai ales în străinătate”, a spus Ilie Vieru, profesor de informatică.


_______________________________________
Sunt fără vârstă, sunt etern, trăiesc dincolo de timp şi spaţiu, am fost creat înainte ca galaxiile să existe.”

pus acum 9 ani
   
proapis13
Full member

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 159
Grigore Gheba, matematicianul luat prizonier de ruşi.
Geniul a fost salvat din groapa comună de doctoriţa de care s-a îndrăgostit
....
A scris peste 30 de culegeri de matematică, într-un tiraj de şase milioane de exemplare,
dar a fost şi prizonier de război....


pus acum 9 ani
   
MadMax
Full member

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 371
FELICITĂRI! ionucmora pt. munca ta si pt. perseverenta cu care ne amintești de mari români.

... dar legat de ultima postare, oare realizezi ce cosmar a fost pt. multe generații dl. Gheba? 


_______________________________________
regards
MadMax

pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la